Zonnepanelen

Voor niets gaat de zon op. Inderdaad en daar kan iedereen van profiteren. Ook u kunt geld verdienen met zonlicht via zonnepanelen. Op en top milieuvriendelijk. U bent een stuk minder afhankelijk van de grote elektriciteitsbedrijven (met hun schommelende prijzen) én u bespaart fors op uw energierekening. Slimmer verduurzamen noemen we dat!

Meer zekerheid over uw electriciteitsrekening
De energierekening van huishoudens is in de afgelopen 15 jaar fors toegenomen. Veel harder dan de inflatie, jaarlijks gemiddeld met 4%. Hoewel de kosten voor levering en transport nauwelijks veranderen, blijft de totale elektriciteitsprijs stijgen door jaarlijkse belastingverhogingen. Met als gevolg dat de energiekosten een steeds groter deel van uw maandelijkse budget uitmaken. De energiekosten dreigen de pan uit te rijzen.

 

 

Gelukkig schiet de techniek ons te hulp. Met zonnepanelen bent u namelijk veel minder gevoelig voor de stijging van elektriciteitsprijzen.

Hoe werkt zonne-energie?
Overdag is er altijd zonlicht. Ook op een bewolkte dag. Een PV-systeem (Photo Voltaïsch), ofwel een systeem met zonnepanelen, vangt zonlicht op en zet dat om in elektriciteit. De opgewekte stroom kunt u direct zelf gebruiken. Als het donker is, wekt u geen stroom op. U neemt dan de stroom voor bijvoorbeeld uw tv en verlichting af van uw energieleverancier, gewoon zoals u dat gewend bent. Produceert u met de zonnepanelen meer stroom dan u op een bepaald moment verbruikt, dan levert u die extra stroom terug aan uw energieleverancier. Op het einde van het jaar wordt de stroom die u heeft teruggeleverd verrekend met de stroom die u afgenomen heeft (ook wel saldering genoemd). U merkt daar niets van … behalve in uw portemonnee aan het einde van het jaar!

Geen gedoe, prima geregeld
Voor de installatie van de zonnepanelen bevelen wij het bedrijf Dubotechniek aan. Daarmee hebben wij – en onze huurders die al eerder van dit mooie aanbod gebruikmaakten - prima ervaringen. Het plaatsen van de panelen is zo gebeurd, zonder rommel en overlast. En u bent verzekerd van absolute topkwaliteit.
Dubotechniek biedt verschillende pakketten hoogwaardige zonnepanelen aan, tegen scherpe prijzen. Afhankelijk van uw energieverbruik en/of portemonnee kunt u kiezen voor het aantal zonnepanelen dat het beste bij uw situatie past.


prijspeil oktober 2014

Natuurlijk zijn ook andere, maatwerkoplossingen mogelijk. Dubotechniek adviseert u graag.

Spelregels
Als bezitter van een Slimmer Kopen® woning bent u volledig eigenaar. U bent dus helemaal vrij om de woning naar uw smaak en wensen aan te passen. Vanzelfsprekend dient u wel rekening te houden met wettelijke spelregels zoals bijvoorbeeld het Bouwbesluit, Gemeentelijke Bouwvoorschriften of bij appartementen met de in de splitsingsakte vastgelegde afspraken.

Zoals u weet mag u uw Slimmer Kopen® woning verkopen op ieder moment dat u dat wilt. U bent dan wel verplicht de woning allereerst aan Sint Trudo aan te bieden. Sint Trudo heeft een eerste terugkooprecht.
In ruil voor de verkregen korting wil Sint Trudo bij terugkoop delen in de (eventuele) toekomstige waardeontwikkeling.

Bij Slimmer kopen-overeenkomsten die zijn afgesloten nà 1 januari 2012 zijn we contractueel overeengekomen dat een waardevermeerdering als gevolg van het aanbrengen van zonnepanelen –mits wordt voldaan aan een aantal voorwaarden- niet met Sint Trudo gedeeld behoeft te worden.

Investeren in het milieu vinden wij van belang en daarom zullen we bij alle Slimmer Kopers een eventuele waardestijging als het gevolg van het aanbrengen van zonnepanelen, volledig ten gunste van u als koper laten komen. Dit mits voldaan wordt aan de volgende voorwaarden:

  • Panelen en omvormers moeten zijn voorzien van een ISO 9001 en ISO 14001 certificaat, zijn gecertificeerd door TÜV en voorzien van een CE keurmerk.
  • Het PV-systeem moet worden aangelegd door een erkend installateur die minimaal beschikt over een ISO 9001 en VCA** certificaat.
  • Het modulerendement van de zonnepanelen is minimaal 15%.
  • Het vermogen van de zonnepanelen is minimaal 250 Wp.
  • De bevestigingsconstructie dient uitgevoerd te zijn in aluminium en/of roestvrijstaal.
  • De bevestigingsconstructie is met een geschroefde verbinding aan het dak vast gemaakt. Een gehaakte verbinding op pan en panlat is niet toegestaan.
  • Zonnepanelen moeten over de volledige lengte worden ondersteund, niet alleen op de uiteinden.
  • Bij platte daken moet een ballastberekening zijn gemaakt volgens de Eurocodes en NEN7250.
  • Bij platte daken moeten liggers minimaal 2 cm van het dakoppervlak zijn gemonteerd in verband met voldoende afwatering.

Het aanbod van Dubotechniek voldoet aan alle bovenstaande punten.

U dient als koper op het moment van terugkoop te beschikken over schriftelijk bewijsmateriaal dat u voldoet aan gestelde eisen. Wij zullen vervolgens het aanbrengen van zonnepanelen kwalificeren als een zgn. ‘kwaliteitsverbetering’ zoals opgenomen in het artikel prijsaanbod uit de met u gesloten koopovereenkomst. En overeenkomstig de in dit artikel opgenomen procedure de waarde van de door u aangebrachte kwaliteitsverbeteringen vaststellen.

Is het aanbrengen van zonnepanelen een verstandige investering?
Zonnepanelen kunnen de waarde van uw woning verhogen, hiervoor kan Sint Trudo u echter geen enkele garantie geven. Wel kunnen we u garanderen dat als u door een erkend installateur zonnepanelen laat aanbrengen die voldoen aan de gestelde kwaliteitseisen, dat u een eventuele waardestijging niet met Sint Trudo behoeft te delen.

Aantrekkelijke energiebesparingslening
U kunt zelf een beroep doen op de gemeentelijke energiebesparingslening. Dat is een lening waarbij u tegen een aantrekkelijke rente geld kunt lenen van de gemeente om energiebesparende maatregelen te treffen in uw huis (waaronder het installeren van zonnepanelen). Het rentepercentage is 2%. U kunt minimaal € 2.500,- en maximaal € 15.000,- lenen. Kijk voor meer informatie op www.eindhoven.nl/producten/Energiebesparingslening

Meer informatie?
Wij hebben de antwoorden op de meest gestelde vragen voor u op een rijtje gezet. Klik hier voor het complete overzicht.
Wilt u profiteren van het aanbod van Dubotechniek? Neem dan zelf contact op met Dubotechniek Solar B.V.: 0418-597450 / info@dubosolar.nl.

Het aanvragen van een energiebesparingslening kan via de website van de gemeente Eindhoven.

Veel gestelde vragen
Op de pagina 'Veel gestelde vragen' vindt u onder het kopje 'Zonnepanelen' een vraag en antwoord overzicht van veel gestelde zonnepaneel-vragen.