Het verhaal van David Nthere

“Twee keer Slimmer Kopen. Twee keer snel gelukt!”

“Twee keer Slimmer Kopen. Twee keer snel gelukt!”  

Zoontje Cayden kan nauwelijks wachten om te verhuizen. In de grote tuin kan hij straks lekker spelen en voetballen met vriendjes. En ook pa David heeft veel zin in hun nieuwe thuis. “Een leuke eengezinswoning in een gezellig volksbuurtje in Tongelre. De vorige eigenaar, ook een Slimme Koper, had de boel al prima opgeknapt. Beetje texen en we kunnen er zo in!” 

Het is de tweede Slimmer Kopen woning waar David Nthere (34) met zijn zoontje naartoe verhuist. “Drie jaar geleden kocht ik een appartement aan de Schubertlaan. Mijn relatie was net beëindigd en Cayden en ik zochten een plek voor onszelf. Ik schreef me in op de Slimmer Kopen website en viel verrassend snel in de prijzen met een leuk appartement. Groot genoeg voor ons tweeën en een heerlijk balkon. Perfect … voor toen. Maar op een gegeven moment ben je toch toe aan iets ruimers. Ik zocht een woning met een tuin, zodat Cayden lekker naar buiten kan.” 

Mooie winst 

David betaalde destijds € 91.000, inclusief 30% Slimmer Kopen korting. Drie jaar later bleek het appartement flink in waarde gestegen. “Zo’n € 45.000; € 20.000 voor Trudo, € 25.000 voor mij.” Daarmee kostte het hem weinig moeite de nieuwe woning gefinancierd te krijgen. De marktwaarde van het rijtjeshuis aan de Johannesburgstraat (“een 35-onder-een-kap woning”, lacht David) bedraagt 

€ 185.000 en is wederom met 30% korting verkocht. “En weer opvallend snel. Als je je niet per se op een bepaalde buurt focust, maak je gewoon veel meer kans.” 

Fijne woning, gezellige buurt 

De nieuwe woning is een eengezinswoning, in een gezellige buurt met een mix van huur en koop, jong en oud. Een fijne woonkamer, drie goede slaapkamers en inderdaad een grote tuin. “Op korte termijn wil ik een vaste trap naar zolder en een dakkapel, zodat daar nog een volwaardige slaapkamer komt,” besluit David. “Dan wonen we helemaal riant, zónder hoge maandlasten. Wat dat betreft is Slimmer Kopen ideaal. Ook de manier waarop ik door Trudo ben begeleid en geadviseerd, is helemaal top!”