16 JUNI 2023

Wijziging kortingspercentages Slimmer Kopen® per 1 juli 2023

Elke zes maanden bekijkt Trudo de kortingspercentages van Slimmer Kopen. Daarbij maken we telkens verschillende afwegingen. Aan de ene kant willen we dat woningen beschikbaar blijven voor de doelgroepen die daarvoor het meest in aanmerking komen. Aan de andere kant kijken we ook naar de opbrengsten uit de verkoop van Slimmer Kopen®-woningen. Die zijn namelijk nodig voor het bouwen van nieuwe sociale huurwoningen.

Deze afwegingen hebben ertoe geleid dat we per 1 juli 2023 de kortingspercentages voor Slimmer Kopen® wijzigen. Een deel van de kortingen blijft gelijk, maar een groot deel van de kortingen moeten we helaas verlagen. Wij begrijpen dat de nieuwe kortingspercentages nadelig kunnen uitpakken voor sommige woningzoekenden. We leggen daarom graag aan je uit waarom we dit doen.

Trudo staat voor een grote opgave. Er moeten flink veel woningen gebouwd worden, om het woningtekort nu en in de toekomst op te lossen. En ook het verduurzamen van onze bestaande woningen heeft prioriteit. Door de kortingen iets te verlagen, blijft er geld beschikbaar voor onze andere opgaven waaronder de bouw van nieuwe woningen en de verduurzaming van onze woningen. Zo kunnen we op alle vlakken ons steentje blijven bijdragen.

De nieuwe kortingspercentages en inkomensgrenzen gaan gelden voor alle woningen die we vanaf 1 juli 2023 adverteren. Voor woningen die vóór 1 juli 2023 geadverteerd zijn, gelden de kortingspercentages en inkomensgrenzen uit de huidige tabel van 1 januari 2023.

Vanaf 1 juli mag het inkomen aangetoond worden met de inkomensverklaring van de Belastingdienst van 2022 of 2023. De inkomensverklaring van 2021 is dan niet meer geldig.

De nieuwe kortingstabel ziet er als volgt uit:

Vragen?

Heb je vragen naar aanleiding van dit bericht? Stel je vraag per mail via slimmerkopen@trudo.nl, we helpen je graag verder.