Het verhaal van Lars van der Heijden

“€ 44.000 korting … daar kun je leuk voor klussen!”

’t Is een lastige tijd voor starters op de woningmarkt. Zie je een leuke woning op Funda, doe je een bod, gaat een ander fors over de vraagprijs heen. “Met Slimmer Kopen heb je dat probleem niet,” meldt Lars van der Heijden. “Dan is de vraagprijs gewoon de prijs die je betaalt. In mijn geval € 176.000 voor een woning met een marktwaarde van € 220.000.”

€ 44.000 Slimmer Kopen-korting. Daar kun je leuk voor klussen. Dat kwam goed uit, want er moest nogal wat gebeuren aan het huis waar de 28-jarige fysiotherapeut binnenkort met zijn vriendin Marisha gaat wonen. “Ik heb pakweg een jaar ingeschreven gestaan voor een Slimmer Kopen woning. Een appartement of grondgebonden woning, dat maakte me aanvankelijk niet zoveel uit. In ieder geval in het zuidelijke deel van Eindhoven; Stratum of Gestel. Dicht bij mijn werk in Aalst. En ik heb ook altijd met mijn ouders in Gestel gewoond.”

Sfeervolle tussenwoning

Twee keer kreeg Lars een appartement aangeboden, maar dat bleek het toch niet te zijn. Maar toen hij met Marisha een tussenwoning in Strijp binnenliep, wisten ze allebei: dit is het! “Vlakbij de rondweg, op 10 minuten fietsen van het centrum. Een sfeervolle woning met vier slaapkamers, woonkamer met open keuken, carport met achterom en een leuk tuintje.”

Slimmer Kopen is ideaal

Dat de woning enigszins was gedateerd, is zacht uitgedrukt. “De keuken viel bij wijze van spreken al uit elkaar als je ernaar keek. Maar we zagen de potentie.” Samen gingen ze aan de slag, met hulp van familie en een aantal professionals. Muren stucen, nieuwe vloeren, nieuwe badkamer en toilet, mooie nieuwe keuken. Zelfs de elektriciteitsbedrading werd vernieuwd. “Eigenlijk is het een compleet nieuwe woning waar we over een paar weken naartoe verhuizen,” besluit Lars. “We hebben er enorm veel zin in! Ik vind Slimmer Kopen echt een ideaal concept, zeker voor mensen in een vergelijkbare situatie als de onze. Marisha studeert nog, dus ik heb in mijn eentje moeten kopen. Ik verdien best goed, maar de banken stellen absurd hoge eisen als je op één naam een hypotheek wilt nemen. Boven de twee ton is dat eigenlijk niet te doen. Maar met 20% Slimmer Kopen korting was het geen enkel probleem. En weet je, vergeleken met huren wonen we straks een heel stuk goedkoper!”