Het verhaal van Wesley

"Meer dan € 60.000 korting! "

Zijn broer kocht acht jaar geleden al een Slimmer Kopen® woning in Tongelre. “Ik hoorde van hem alleen maar goede verhalen, dus toen ik besloot Veldhoven in te ruilen voor ‘de stad’, was de keuze snel gemaakt.” En al net zo snel kon Wesley daarna verhuizen. Er hoefde nauwelijks iets aan zijn nieuwe woning aan de Eeckhoutstraat te gebeuren. “Ik heb op 11 december getekend en kon nog vóór oud & nieuw verhuizen.” 

Na het beëindigen van zijn relatie woonde Wesley Pero (26) een tijd lang bij zijn ouders in Veldhoven. Van daaruit zocht hij een nieuwe plek voor zichzelf. “Een koopwoning, want huren vind ik eigenlijk maar weggegooid geld. In navolging van mijn broer keek ik rond in Tongelre. Een levendige, multiculturele wijk, met zoveel verschillende kleuren en geuren. Daar houd ik van. Verschillende vrienden van me wonen in een appartement, maar dat is niks voor mij. Ik wil graag de ruimte en vaste grond onder mijn voeten. Een grondgebonden woning dus met een tuin.” 

Meer dan € 60.000 korting! 
Als 26-jarige in je eentje kopen, dat valt niet mee. “Ik zou met veel pijn en moeite pakweg € 114.000 aan hypotheek kunnen krijgen en daar koop je niet veel voor. Maar met 40% Slimmer Kopen® korting kon ik met een hypotheek van een ton volstaan. Uiteindelijk heb ik € 94.000 betaald voor een huis dat volgens het taxatierapport € 158.000 waard is.” Het werd een leuke tussenwoning met drie verdiepingen en een flinke voor- en achtertuin. Een redelijke woonkamer, een grote en twee kleinere slaapkamers. Plus een zolder over de volle lengte van het huis, bereikbaar via een vaste trap. “De vorige eigenaar had de boel al helemaal opgeknapt. Nieuwe keuken, nieuwe douche beneden, mooie vloeren, zelfs op zolder lag al laminaat. Even wat verven hier en daar en ik kon verhuizen.” 

Alleen maar enthousiast
Dankzij Slimmer Kopen® heeft Wesley een heerlijk thuis, op een steenworp afstand van zijn broer. En net als zijn broer is hij alleen maar enthousiast over het kopen-met-korting product van Trudo. “Ja, maar als je weer verkoopt, pakt Trudo een deel van je winst, zeggen mensen wel eens. Dat klopt, maar Trudo deelt ook in een eventueel verlies. En wat ik in mijn woning investeer, dat gaat naar mij. Zo wil ik in het voorjaar ook boven een douche maken en dat maakt mijn huis beslist meer waard. Die meerwaarde is dan volledig voor mij. Eerlijk toch?”