Het verhaal van Dagmar Cats

“Nieuw, dubbel zo groot en ik betaal evenveel!”  

Waarom Slimmer Kopen? “Hiervoor huurde ik een benedenwoning van krap 45 m2. Nu heb ik een eigen woning die bijna dubbel zo groot is. Modern en comfortabel. En mijn maandlasten zijn vrijwel hetzelfde!” Dagmar Cats is erg te spreken over haar nieuwe thuis. Een fijn appartement aan de Boschdijk, vlakbij het Marconiplein.  

Dagmar huurde al een hele tijd de benedenetage van een rijtjeswoning in Gestel. Op zich beviel haar dat prima. “Maar op een gegeven moment ga je toch wat meer eisen stellen. Ik wilde wat meer ruimte. Een plek die ik helemaal van mezelf kon maken.” 

Fijne wijk
Een van Dagmars zussen kocht enkele jaren geleden al een Slimmer Kopen woning. Zo belandde Dagmar, nieuwsgierig naar wat er zoal op de woningmarkt werd aangeboden, in december op de website van Slimmer Kopen. “Onder het motto ‘niet geschoten is altijd mis’ heb ik me maar ingeschreven. De wijk maakte me niet zo veel uit. Eindhoven heeft een heleboel leuke buurten, vind ik. Maar ik moet zeggen dat Woensel-West wel érg leuk is. Levendig, multicultureel, kleurrijk, daar hou ik van. Met veel bijzonder winkeltjes en creatieve initiatieven. Verschillende vrienden wonen in de buurt. En mijn andere zus kocht onlangs een woning in de wijk. Gezellig.” 

Alles nieuw en modern
In december schreef ze zich in en eind maart kreeg ze al de sleutel van haar nieuwe appartement. “Ruim 75 m2, met een flinke woonkamer en twee slaapkamers. Keuken, badkamer en toilet zagen er prima uit, dus ik heb alleen maar hoeven verven en nieuwe laminaat gelegd. Een van de fijnste plekjes vind ik de loggia, zo’n soort serre op het balkon. Van daaruit kijk ik zo uit op een binnenplein, waar altijd wel kinderen aan het spelen zijn. Er wonen hier mensen alleen, stellen en gezinnen met kinderen, jongeren en ouderen. Juist die mix vind ik zo leuk. En weet je wat ook zo fijn is na mijn oude huurwoning? Dat alles nieuw en modern is. Uitstekend geïsoleerd bijvoorbeeld, zodat je niks hoort van je buren.” 

“Erg goed begeleid”  
Dagmar betaalde voor haar nieuwe appartement zo’n € 134.000, inclusief 20% Slimmer Kopen korting. De 29-jarige consultant Inkoop heeft een prima baan en zonder die korting zou ze het waarschijnlijk ook wel hebben gered. “Maar dan zou ik nu wel een heel stuk krapper zitten. Bovendien weet ik niet of ik de bank dan zo makkelijk zou hebben meegekregen. Wat dat betreft heeft Trudo vb&t me overigens erg goed begeleid. Op hun advies heb ik eerst een deel van mijn studieschuld afgelost, waardoor ik de hypotheek zonder problemen rond kreeg. Helemaal top!”