Het verhaal van Anna Walkusz

"De zomer begon goed. En slim!"

De zomer begon goed voor Anna Walkusz. Precies op 21 juni kreeg ze de sleutel van haar Slimmer Kopen woning in Woensel. Hier, in haar prachtige appartementje aan de Koning Arthurlaan, maakt de 30-jarige Poolse een nieuwe start. 

Anna is al ruim 10 jaar in ons land en spreekt inmiddels vlot Nederlands. Ze werkt als teamleider bij een kabelbedrijf en heeft het prima naar haar zin. Alleen zat het even tegen in de liefde. “Ik woonde met mijn vriend in de wijk Eckart, maar op een bepaald moment besloten we dat het beter was uit elkaar te gaan. Hij bleef in onze woning wonen, ik ging op zoek naar een klein appartementje.” Twee vriendinnen hadden eerder al een woning van Sint Trudo gekocht (“ook in Woensel, gezellig!”) en wezen haar op de Slimmer Kopen website. En toen ging het snel. “In maart begon ik met zoeken. Een eerste appartement viel af omdat de buurt me niet zo beviel, maar bij het tweede appartement viel ik in de prijzen!” 

Alles tiptop 
Anna viel inderdaad in de prijzen! Haar appartement op de achtste verdieping biedt niet alleen een prachtig uitzicht, maar ziet er ook van binnen prachtig uit. Woonkamer, keuken, twee slaapkamers. “De keuken was al nieuw en modern. Een mooie badkamer. Toilet was vernieuwd. Overal lag al mooi laminaat. Ik heb alleen maar een paar muren hoeven te verven. Voor de rest was alles tiptop in orde.” 

Prima begeleid 
Voor haar nieuwe woning betaalde Anna zo’n € 105.000, inclusief 30% korting. “De marktwaarde was ruim € 150.000. Zonder die korting was het me nooit gelukt. Nu wel. Bij Trudo hebben ze dat allemaal precies voorgerekend en alles heel duidelijk uitgelegd. Ook wat dat betreft kan ik Slimmer Kopen zeker aanraden. Dat heb ik trouwens al gedaan, bij weer andere vriendinnen!” Dat wordt inderdaad een gezellige boel daar in Woensel!