Het verhaal van Rickie

"Riant uitzicht en helemaal af"

Rickie Mathey werkt als expert bij de Belastingdienst. Als het op financiën aankomt, heeft hij zijn koppie erbij. “Je eerste woning kopen is een behoorlijke stap. Het gaat om veel geld, dus daar denk je goed over na. Maar 40% Slimmer Kopen® korting maakt die stap een heel stuk eenvoudiger.”    

Rickie (28) woonde voorheen in een particulier huurappartement in Stratum. “Ik betaalde een behoorlijke maandhuur, net boven de huurtoeslaggrens. Dat is een flink bedrag om in je eentje op te brengen. Ik zocht iets wat beter betaalbaar is. Liefst een koopwoning, omdat je daarmee iets voor jezelf opbouwt.” Een vriend, al eerder een Slimme Koper, wees hem op het kopen-met-korting product van Trudo, waarop Rickie een adviesgesprek aanvroeg bij Trudo vb&t. “Heel helder en objectief werd me uitgelegd wat mijn opties waren. Klonk prima, dus ik schreef me in.”

Snel geregeld
Het balletje ging heel snel rollen. Rickie reageerde op drie woningen en al bij de derde kreeg hij te horen dat hij bovenaan de lijst stond. Enkele dagen later tekende hij de koopakte en binnen een paar weken kon hij verhuizen naar een prachtig appartement in de Generalenbuurt. “Zeven hoog, met riant uitzicht over Woensel, waar ik ben opgegroeid. Twee slaapkamers, flinke woonkamer, badkamer, keuken, toilet en een balkon. De vorige eigenaar had het al grondig opgeknapt, dus ik hoefde er helemaal niets aan te doen. Kwestie van spullen pakken en verhuizen, hoe makkelijk kan het zijn?!”

Aanrader
Of hij Slimmer Kopen® aanraadt aan anderen? “Absoluut. Vooral voor starters is dit een geweldig concept. De korting geeft je de kans een eerste stap op de koopwoningmarkt te zetten, zonder dat je je financieel helemaal vastzet. En wil je weer verhuizen, dan ben je je woning zo weer kwijt. Een geruststellend idee!”