Het verhaal van Dori van Hulst

"Helemaal happy met Slimmer Kopen"

Dori van Hulst gaat niet over één nacht ijs. Als data-scientist vertrouwt ze op feiten en cijfers en die brachten haar tot Slimmer Kopen. “Een mooi product dat mensen alleen of met een lager inkomen ook de kans biedt een huis te kopen.” Daarnaast maakt Dori als ‘chief happiness officer’ collega’s en klanten blij. Trouwens ook zichzelf; ze is helemaal happy met haar nieuwe  tussenwoning aan de Leenderweg.

Eind vorig jaar kreeg Dori (28) de sleutel van haar nieuwe thuis. “Na een lange tijd te hebben gereisd, woonde ik een half jaar bij mijn ouders. Het werd tijd voor een eigen plek en een vriendin wees me op Slimmer Kopen. Een aantal keren viste ik achter het net, maar pakweg een half jaar na mijn inschrijving was het met deze woning prijs.”

Precies wat ze zocht 

Een hoofdprijs werd het. De tussenwoning was precies wat ze zocht. Lekker dicht bij het centrum. Makkelijk te fietsen naar haar werk. Leuke tuin. Woonkamer met open keuken. Boven twee slaapkamers en een badkamer. “En nog eens een flinke ruimte op zolder, met vaste trap. Groot genoeg om misschien nog eens ooit een gezinnetje te stichten. Er moest wel veel aan gebeuren, maar met hulp van vrienden en collega’s was die klus nogal eens geklaard. Behang van de muren, lijmresten van de trap, alles geschilderd, overal nieuwe vloeren. Vooral de houten vloer in de woonkamer is prachtig geworden!”

Inclusief bouwdepot

Inmiddels is ook een nieuwe keuken geplaatst. “Het zat eraan, doordat ik een bouwdepot bij mijn hypotheek kon krijgen. Dankzij de Slimmer Kopen korting kon dat – net als de kosten koper – worden meegefinancierd.” Die korting bedroeg 20%. De marktwaarde van de woning was € 195.000 dus uiteindelijk betaalde Dori € 156.000. “Zonder Slimmer Kopen zou het denk ik knap lastig zijn geweest. De bank is niet zo scheutig met financiering als je in je eentje aanklopt.”

Je weet waar je aan toe bent

 De trotse huiseigenaar is dik tevreden met haar nieuwe stek. “Ik vind Slimmer Kopen echt ideaal. Zeker in deze tijd, met al die overbiedingen op de vraagprijs. Niet bij Slimmer Kopen, want daarmee weet je precies waar je aan toe bent. Dat ik een deel van de meerwaarde moet terugbetalen, mocht ik ooit willen verkopen, vind ik niet meer dan fair.” Inderdaad, helemaal happy!