Het verhaal van Laura & John

Slimmer doorstromen met Slimmer Kopen 

Je bent flexwerker, inkomen genoeg, maar de bank geeft niet thuis. Herkenbaar? “Als wij een vast arbeidscontract zouden hebben, zouden we met hetzelfde inkomen zomaar € 40.000 meer aankunnen. Van de zotte, zoals dat gaat in hypotheekland. In zo’n situatie, met je rug tegen de muur, is Slimmer Kopen een ideale oplossing!” Laura Smits weet waarover ze praat. Onlangs kocht ze haar tweede Slimmer Kopen woning. Maar nu met vriend- en dochterlief. 

In het najaar van 2015 kocht Laura in haar eentje een royaal appartement in Genderdal. “Een ‘opknappertje’, maar dankzij 40% Slimmer Kopen korting was er ruimte voor een bouwdepot, zodat ik de woning helemaal naar mijn smaak kon laten maken.” Met een royale woonkamer en twee slaapkamers plek genoeg; zelfs toen er zich een nieuwe liefde aandiende. Vriend John trok bij haar in en pakweg anderhalf jaar geleden werd dochtertje Noor geboren. Laura: “Op een gegeven moment ben je dan toch toe aan een volgende stap. En dus gingen we op zoek naar een andere woning. Een plek waar Noor ook lekker naar buiten kan.” 

Verkocht met mooie overwaarde

Aan de andere kant van de randweg, in de Bennekel, vonden Laura en John weer een leuke Slimmer Kopen woning. “Opnieuw een opknapper, maar we konden ons eerdere appartement voor een mooie prijs aan Trudo terug verkopen, met flink wat overwaarde. Het is een leuke eengezinswoning met drie slaapkamers, waarvan we er twee hebben samengevoegd tot een grote master bedroom met walk-in closet. Badkamer en toilet zijn helemaal vernieuwd en Noor kreeg een mooie kinderkamer. Achter hebben we een ruime tuin met schuurtje. Geen voortuin, maar in plaats daarvan een klein speeltuintje recht voor de deur. Ideaal voor ons! De wijk ook trouwens, met veel jonge gezinnen. Voorheen hadden we nog wel eens overlast van buren, maar hier wonen we heerlijk rustig.” 

Lage maandlasten 

Voor hun nieuwe thuis in de Bennekel betaalden Laura en John € 128.000, inclusief 25% Slimmer Kopen korting. “We hebben nu flink wat geïnvesteerd, maar profiteren de komende jaren van maandlasten die we makkelijk aan kunnen. Slimmer Kopen is en blijft een perfect concept voor ons!”