Het verhaal van Rens

“In je eentje kopen?! Met Slimmer Kopen kan het!”

Terwijl de rest van Nederland verkoeling zocht op strand en terras, sloeg Rens manmoedig aan het klussen. Even afzien, maar dan heb je ook wat: een eigen huis met tuin in Stratum, gekocht met zo’n € 37.000 korting op de marktwaarde. Kijk, da’s Slimmer Kopen!   

Toen de 29-jarige engineer eind juli de sleutel van zijn nieuwe thuis kreeg, kwam er een einde aan zo’n 4,5 jaar anti-kraak wonen. “Eerst in Geldrop, daarna in Eindhoven, ook in Stratum. Op zich beviel dat niet slecht, maar op een gegeven moment wil je toch iets meer zekerheid. Iets voor jezelf en aan je toekomst bouwen.” En dus keek Rens eens rond op Funda. Daar kwam hij er al gauw achter dat het niet zo makkelijk – zo niet onmogelijk – is om iets leuks te kopen in je eentje. “Iedereen vindt € 700 of € 800 huur heel acceptabel, maar de bank vindt € 500 tot € 600 woonlasten per maand echt de max. Gelukkig wees een vriend me op Slimmer Kopen. Kijk, dat is meteen een stuk interessanter.”

Tussenwoning met tuin

Rens schreef zich in voor woningen in heel Eindhoven. “Met zoveel kapers op de kust kun je immers niet al te kritisch zijn. Mijn voorkeur ging wel uit naar iets met een tuintje.” Na een aantal maanden was het prijs en kreeg hij een leuke tussenwoning in Burghplan aangeboden, vlakbij de DAF. Niet mega-groot, maar ruim genoeg voor hem alleen. Redelijke woonkamer met open keuken, boven drie slaapkamers, badkamer en een vaste trap naar zolder. En jawel … een leuke tuin! “De vorige bewoner was begonnen aan een nieuwe badkamer, maar had halverwege het bijltje erbij neer gegooid. Die heb ik zelf afgemaakt. De keuken was best redelijk dus daar hoefde ik niets aan te doen. Wel heb ik heel wat ouderwets granolstucwerk weggewerkt, boven nieuwe vloeren gelegd en verder alles lekker opgefrist.” Een behoorlijke klus, maar gelukkig is Rens handig en kon hij rekenen op hulp van pa en vrienden. 

Aanrader!

Tevreden? “Zeker weten! Ik heb een hartstikke fijn huis in een leuke buurt. Lekker rustig, weinig verkeer. En heel aardige buren. Ook de begeleiding door de makelaar en hypotheekadviseur verliep heel fijn en soepel. Zeker jonge mensen als ik kan ik Slimmer Kopen absoluut aanraden!”