Het verhaal van Odylle

“Lekker wonen en leven in mijn eigen paleisje”

Zo woon je nog op kamers, twee dagen later slaap je in je eigen koopwoning. “Op de kale betonnen vloer weliswaar, maar wel helemaal mijn eigen plek.” Een plek die Odylle van den Houten in paar weken tijd eigenhandig transformeerde tot haar eigen, heerlijke paleisje. 

Odylle (27 jaar) kreeg eind februari de sleutel van haar appartement aan de Aalsterweg, vlakbij het Parktheater. Mooie buurt, lekker dichtbij het centrum. “Daarvoor woonde ik in een studentenhuis, maar dat voelde op een gegeven moment toch een beetje als een paar te krappe schoenen. Het paste ook niet meer bij mijn leeftijd en ook niet bij mijn baan als leidinggevende in de horeca. Dankzij die baan kon ik op zoek naar een alternatief. Huren vond ik een beetje zonde; je betaalt behoorlijk wat, maar houdt er niets aan over. Een koopwoning is een investering in de toekomst.”

Prima betaalbaar 
Odylle had al vaker naar een regulier koopappartement aan de Aalsterweg gekeken, maar dat was financieel niet haalbaar voor haar alleen. “Toen kreeg ik via kennissen die al eerder een Slimmer Kopen® woning hadden gekocht, dit appartement in het vizier. Met 40% korting prima te doen. Uiteindelijk heb ik maar € 76.000 betaald.” Dat liet haar genoeg ruimte om als doe-het-zelver aan de slag te gaan. Muren, plafonds, deuren, kozijnen … het kreeg allemaal een frisse schilderbeurt. “Die Slimmer Kopen® kennissen lieten me zien hoe ik een laminaatvloer moest leggen; fluitje van een cent. Net als een muurtje behangen. Badkamer en keuken waren gewoon netjes. Niet supermodern maar functioneel, dus daar heb ik niets aan hoeven doen.” 

Een mooi, riant appartement  
Het resultaat mag er zijn. Een sfeervol, ruim appartement met een flinke woonkamer, drie slaapkamers, aparte keuken, badkamer, toilet en twee balkons. Helemaal zoals Odylle het voor ogen had. “Vooral de woonkamer vind ik geweldig. Heel licht dankzij de grote vensters. Geen TV nodig; als ik hier voor het raam zit, is er meer dan genoeg te zien! En dat allemaal zonder dat ik me druk hoef te maken of ik het aan het einde van de maand wel kan opbrengen. Dat ik een deel van de winst met Trudo moet delen als ik zou gaan verhuizen, vind ik niet meer dan redelijk. Bovendien heb ik dit ook niet gekocht om rijk van te worden. Als ik er straks iets aan overhoud, is dat mooi meegenomen, maar het is niet mijn insteek. Ik wil gewoon lekker wonen en leven. En dat kan dankzij Slimmer Kopen®.”