Het verhaal van Kevin

Slim gekocht in Knegsel!

In 2015 bouwde Trudo aan de rand van Knegsel 27 woningen, met name voor jonge starters uit de gemeente Eersel. Verschillende van de oorspronkelijke bewoners hebben een volgende stap in hun wooncarrière gezet en hun woningen kwamen opnieuw met een aantrekkelijke Slimmer Kopen korting op de markt. Een geluk voor de 26-jarige Kevin van den Bekerom, die in september de sleutel kreeg van een mooie hoekwoning aan de Poelenloop. “Lekker buiten, maar tegelijk dicht bij mijn werk in de stad.”

Kevin werkt als software-engineer in Eindhoven. Hij had het prima naar zijn zin bij zijn ouders in Horst, maar het werd zo langzamerhand tijd om op zichzelf te gaan wonen. Dichter bij zijn werk ook. “Ik hoorde via een collega van het concept Slimmer Kopen. Dat leek me wel wat, dus schreef ik me in op nagenoeg alles wat er was. Grondgebonden woning of appartement, in Eindhoven of een dorp daarbuiten, dat maakte me allemaal niet zo veel uit. Het leek me belangrijker mijn kansen te maximaliseren. Zo lang het maar binnen een acceptabele reisafstand van mijn werk was, want ik wil zoveel mogelijk met de fiets.”

Knegsel-Eindhoven, goed te fietsen

Knegsel ligt misschien niet zo voor de hand, maar toen de woning aan de Poelenloop voorbijkwam, ging Kevin toch maar eens kijken. “Qua afstand prima te doen; pakweg 10 kilometer dus goed te fietsen. Een rustige omgeving, mooi uitzicht over de landerijen. Een hoekwoning nog wel, met carport en garage. Het voelde meteen goed. Helaas bleek ik nummer vier op de lijst, maar uiteindelijk viel ik toch in de prijzen.”

Leuke indeling

Kevins woning heeft een flinke woonkamer met een open keuken in het midden. “Leuk, die indeling. Ik kan zelf bepalen waar mijn zithoek komt, voor of achter. En de grote ramen zorgen voor lekker veel licht.” Boven badkamer en drie slaapkamers. Een garage en een aardige tuin. “Veel hoefde ik er niet aan te doen, het huis was eigenlijk instapklaar. Hier en daar een likje verf, de boel naar mijn eigen smaak inrichten, klaar.” 

20% Slimmer Kopen korting

Kevin is dik tevreden met zijn nieuwe thuis. Gekocht met 20% Slimmer Kopen korting. “Daarmee lukte het net in mijn eentje. Nu eerst maar eens de buurt verkennen en mensen leren kennen. De eerste indruk is prima. Aardige buren, een wijk met jonge en oudere bewoners, gezinnen met kinderen, alleenstaanden net als ik ... Ik houd wel van die diversiteit. Of ik het dorpse verenigingsleven ook opzoek? Ik ga eerst mijn passie uitoefenen: freerunning in Eindhoven, dé parkour-hoofdstad van Nederland!”