Het verhaal van Leontine

“Een heerlijk thuis voor mijzelf en Jamie”

Ze kocht haar woning al in het najaar van 2016. Maar voordat ze ermee op de foto wilde, moest de boel eerst worden opgeknapt. “We hebben keihard gewerkt en er is al enorm veel gebeurd. Maar af is het nog niet. Op dit moment ben ik druk bezig in de tuin. Heerlijk!” Leontine van Kollenburg en haar zoontje Jamie genieten volop van hun nieuwe thuis aan de Palingstraat. 

Leontine (36) woonde en werkte acht jaar in Spanje. Toen ze te horen kreeg dat haar moeder ernstig ziek was, besloot ze zo snel mogelijk naar Nederland terug te keren. “Mijn vader heeft toen hemel en aarde bewogen om ervoor te zorgen dat ik een woning kreeg toegewezen. Dat werd een huurappartement van Sint Trudo aan de Karel de Grotelaan. Prima, maar uiteindelijk wilde ik toch gewoon een huis met een tuintje. Een plek waar een druk 12-jarig manneke lekker vooruit kan.”

Precies wat ze wilde
Vanuit haar huurappartementje ging Leontine op zoek naar een andere woning. Ze merkte al gauw dat het in Eindhoven niet meevalt om iets leuks én betaalbaars te vinden. Zeker niet als je iets zoekt dichtbij het centrum, waar ze per se wilde wonen. Ze schreef zich in op de Slimmer Kopen website, maar viste telkens achter het net. “Ik had al een tijdje een woning in de Palingstraat op het oog. Die stond door omstandigheden al een tijdje leeg. Toen Sint Trudo hem uiteindelijk toch als Slimmer Kopen woning aanbood, heb ik meteen gereageerd en dit keer was het raak!”

Fikse opknapbeurt
Gelukkig was er bij de bezichtiging een handig iemand bij die ‘door de rotzooi heen’ kon kijken en die Leontine kon laten zien hoe de eengezinswoning uiteindelijk kon worden. De woning was aan een stevige opknapbeurt toe. De boel was aardig verkommerd. De tuin volledig verwaarloosd. “We hebben echt alles aangepakt!”

Slim verbouwen
Met 25% Slimmer Kopen korting en hier en daar wat financiële hulp was het voor Leontine als alleenstaande moeder net haalbaar. “Ik had nog iets over om te verbouwen, maar beslist niet zoveel dat ik alles aan dure speciaalzaken kon overlaten. Ik heb er echt een sport van gemaakt om te shoppen en goedkopere alternatieven te vinden. Een bakstenen muur verven in plaats van stuken bijvoorbeeld. En als je op zoek gaat naar aanbiedingen, het sanitair zelf meeneemt en kunt rekenen op de hulp van handige mensen, bespaar je duizenden euro’s op een badkamer. Bovendien is het zo helemaal mijn eigen plek geworden. Een heerlijk thuis voor mijzelf en Jamie!”