Het verhaal van Jannie

“Betaalbaar, groot genoeg en op een perfecte plek!”

Slimmer Kopen® alleen voor starters? “Welnee,” weerlegt Janny Roest. “Ik ben 56 jaar en voor mij is dit echt ideaal.” Ze kocht begin mei een leuk appartement aan de Donizettilaan in Gestel. “Betaalbaar, precies groot genoeg voor mij alleen en op een perfecte plek!” Janny is een handige dame en pakte alles zelf aan. Laminaat gelegd, wanden gesausd, het houtwerk kreeg een frisse verfbeurt … Nog geen vier weken later konden de verhuisdozen al worden uitgepakt.

Janny heeft het prima naar haar zin in haar nieuwe woning, al was het wel even wennen. “Ik huurde voorheen een enorm groot appartement in Geldrop. Daar verhuisden we naartoe toen mijn man ernstig ziek werd en we behoefte hadden aan een aangepaste, gelijkvloerse woning. Toen ik alleen kwam te staan, werd dat grote appartement echt een last. Temeer omdat ik 40 uur in de week werk, in Eindhoven.”

Prima geadviseerd
Ze probeerde aanvankelijk iets te huren, maar schrok van de forse huurprijzen. “Toen zag ik in maart een kleine advertentie voor een Open Dag. Ik meteen bellen en het kantoor van Trudo vb&t makelaars bleek vlakbij de Sociale Dienst te zitten, waar ik werk. Daardoor kon het allemaal heel makkelijk en snel worden geregeld. Ik moet zeggen dat de makelaar me enorm goed heeft geholpen en geadviseerd.”

Rustig, maar tegelijk levendig
Gewend aan haar ruime appartement in Geldrop, noemt Janny haar nieuwe thuis haar ‘kabouterhuisje’. Het heeft twee slaapkamers, een flinke badkamer, woonkamer, keuken, twee bergingen en een lekker ruim balkon. “Wat ik zo fijn vind is dat ik hier echt heel rustig woon, maar dat er tegelijkertijd volop levendigheid om me heen is. In Geldrop zat ik 9 hoog en keek ik uit over de bossen; daar kwam ik geen mens tegen. Hier wel. Op de galerij en de binnenplaats maak je makkelijk een praatje met je buren. Prettig te weten dat er een beetje op je wordt gelet en dat je bij iemand aan kunt kloppen als er iets aan de hand is.”

Prettig idee
Of het haar zonder Slimmer Kopen® korting ook was gelukt? “Jawel, maar dan had ik wel een tophypotheek moeten nemen. Nu woon ik betaalbaar en hou ik genoeg over om prettig te kunnen leven. Een groot voordeel is ook dat de woning zo weer aan Trudo kan worden verkocht, mocht er ooit eens iets met me gebeuren. Ik hoef mijn kinderen dus nergens mee op te zadelen. Maar zover is het nog lang niet hoor … dit blijft de komende jaren voor mij een heerlijk thuis!”