Het verhaal van Danny Bijsterveld

“Een ruime woning mét tuin … en met een halve ton korting!”

Een huurappartementje midden in het centrum van Eindhoven … wie wil dat nu niet? “Dat kan wel zijn, maar weet je wat ik daar aan huur betaalde?! Dan kun je veel beter kopen!” En dus ging Danny Bijsterveld op zoek naar een koopwoning. Dat bleek al gauw een ondoenlijke zaak op de overspannen woningmarkt van vandaag. Totdat een vriendin hem wees op Slimmer Kopen. De 25-jarige hotelmedewerker schreef zich in en pakweg 3 maanden later viel hij in de prijzen. “Met een superleuke tussenwoning in Tongelre!”

Een eerder aangeboden appartement liet Danny aan zich voorbijgaan. Daar moest teveel aan gebeuren. Een paar weken later stond hij ‘nummer 2’ voor de woning in Tongelre. “Nummer 1 nam de telefoon niet op en zo kwamen ze bij mij terecht. Tja, de een zijn pech, is de ander zijn mazzel.”

Flinke klus 

Die mazzel bracht hem een ruime tussenwoning met drie slaapkamers, een flinke woonkamer, badkamer, keuken en grote tuin. Ook daar moest het nodige aan worden opgeknapt. Danny nam een paar weken vakantie en ging met hulp van wat handige vrienden en familieleden voortvarend aan de slag. “De keuken is vernieuwd, de vloeren idem dito. Alle deuren, kozijnen en de trap zijn geschuurd en geschilderd. Het plafond heb ik wel een keer of zeven moeten witten voordat alle nicotinevlekken eronder zaten. Er zijn heel wat uren in gaan zitten, maar het is echt ontzettend mooi geworden.”

Gezellige buurt 

Hij is erg blij met zijn woning en ook blij met de buurt. “Dit is echt een gezellige volkswijk waar je heel makkelijk contact maakt met elkaar. Ik heb leuke buren die regelmatig even binnenlopen voor een praatje. Helemaal mijn plek!” Danny prijst zich gelukkig. Niet in de laatste plaats met de 30% Slimmer Kopen korting, die ruwweg neerkwam op een halve ton. “Zonder die korting had ik het nooit gered in mijn eentje. Nu wel en dat heeft de hypotheekmedewerker allemaal keurig voor me uitgerekend. Wat dat betreft ben ik echt prima geholpen en begeleid. Ook door de makelaar, die me heeft laten weten dat hij graag binnenkort eens komt kijken om te zien hoe het is geworden. Ik weet zeker dat hij zijn ogen uitkijkt!”