Het verhaal van Timme

“Mijn huurwoning gekocht met fikse korting!”

Het ene moment ben je dik tevreden met een huurwoning, in een andere fase van je leven lijkt het juist slimmer om te kopen. Hoe mooi is het dan als je het appartement dat je al een tijd huurt, op je eigen naam kunt zetten? Vier jaar geleden besloot student Timme van Hoof een appartement te huren. “Nu heb ik een vaste baan en liggen er meer mogelijkheden binnen mijn bereik.” En dus kocht de 31-jarige veiligheidskundige zijn huurappartement aan de Schubertlaan van Sint Trudo over. Met 40% Slimmer Kopen® korting. Slimme Timme! 

Timme had het van begin af aan prima naar zijn zin in zijn appartement. “Woonkamer, twee slaapkamers, aparte keuken, balkon op het zuiden, balkon op het noorden, dus altijd zon … Alles bij elkaar zo’n 80 m2. Op de bovenste verdieping dus van niemand last. En de woning was net gerenoveerd toen ik erin trok. Top!” 

€ 200 per maand voordeliger
De toenmalige student wist van begin af aan dat hij zijn appartement van Sint Trudo zou kunnen kopen. Maar eerst maar eens zien waar hij na zijn studie terecht zou komen. Toen hij eenmaal een vast contract had bij een firma in Eindhoven, was de beslissing snel genomen. “Ik kon kopen met 40% korting, voor € 79.000. Dat betekent dat ik er qua lasten zo’n € 200 per maand op vooruit ben gegaan. En het is nu helemaal mijn eigen plek! Nu maar eens kijken wat ik de komende tijd ga aanpakken. Badkamer wat opfrissen, nieuwe douchebak misschien … Geen grote verbouwing, want hoe goed het me nu ook bevalt, ik weet echt niet hoe lang ik hier woon.” 

Gewoon slimmer
Een belangrijk voordeel van Slimmer Kopen® vindt Timme dat hij zijn appartement zo weer kwijt is, wanneer hij het ooit zou willen verkopen. “Dan deel ik eventuele winst weliswaar met Sint Trudo, maar winst maken is nooit mijn insteek geweest. Ik wil gewoon lekker wonen tegen zo laag mogelijke kosten. Ik heb nu een heel lage rente kunnen vastleggen voor de komende jaren. Financieel gezien, is Slimmer Kopen® gewoon een slimme zet!”