Slimmer Kopen Service

Met Slimmer Kopen® helpt Trudo jou te profiteren van alle voordelen van een eigen woning. Én je kunt gebruikmaken van verschillende Slimme Services, zowel voor als na de koop, zodat je onbezorgd en voordelig geniet van jouw Slimmer Kopen® thuis!

Hypotheekadvies

Het financiële onderdeel van een woningaankoop vraagt om aandacht en zorg. En dat kun je van onze hypotheekadviseurs verwachten.

Kooprecht

Als Trudo-huurder heb je de mogelijkheid om de woning die je huurt, te kopen. Is jouw woning bestemd voor verkoop wanneer je de huur zou opzeggen? Dan heb je als huurder de mogelijkheid om de woning te kopen.

Woonfraude

Trudo pakt woonfraude aan. Als je denkt dat iemand woonfraude pleegt in een woning van Trudo, geef dit dan aan ons door. Trudo vindt het belangrijk om woonfraude aan te pakken, want:

  • woningzoekenden moeten soms lang wachten op een woning. Het is niet eerlijk als mensen voordringen door in de woning van iemand anders te gaan wonen, of als iemand zijn/haar woning niet bewoont;
  • sociale huurwoningen hebben een lage huur omdat de huurder geen hoge huur kán betalen. Het is niet juist als de huurder winst maakt op het verhuren van de woning;
  • de woningen zijn vaak niet geschikt voor de (illegale) andere activiteiten. Zo kunnen hennepkwekerijen zorgen voor brandgevaar, lekkages en schimmel;
  • ongewenste bewoners maken zich vaak weinig zorgen om de buurt. Ze veroorzaken vaker overlast en/of een onveilig gevoel.

Lees op de site van Trudo alles over woonfraude en meld woonfraude via het woonfraude-formulier

Vluchtelingenmentor

Asielzoekers en vluchtelingen met een verblijfsvergunning noemen we statushouders. Deze mensen gaan deel uitmaken van onze samenleving. De rijksoverheid geeft verschillende gemeenten de opdracht om ze te huisvesten. 

Ook in Eindhoven beginnen komend jaar meerdere statushouders een nieuw leven. Woningcorporatie Trudo helpt 50 van hen dit jaar aan een passende zelfstandige woonruimte.