Het verhaal van Nadia

“Een ruim appartement, instapklaar, voor maar € 120.000”  

Eerlijk is eerlijk, Strijp S is een fantastische plek om te wonen. Boeiend, bruisend, vernieuwend. Nadia ten Wolde is de eerste om dat te beamen. Toch verruilde ze vorig jaar november haar loft voor een Slimmer Kopen appartement in Gestel. “Tot mijn verbazing heb ik Strijp S nog geen moment gemist.” 

Nadia (28) huurde enkele jaren een geweldige loft in gebouw Gerard, hartje Strijp S. En ja, ze had het er reuze naar haar zin. “Zo’n industriële loft is prachtig … voor een starter. Maar op een bepaald moment wil je toch wat meer ruimte. Voor een huisdier bijvoorbeeld. Of misschien wel om eens te gaan samenwonen.” Even oriënteerde ze zich op de reguliere koopwoningmarkt, maar ze ontdekte al gauw dat dat lastig zou worden. Als zelfstandig fotograaf is haar inkomen wisselend en niet gegarandeerd en dan blijken banken toch niet zo scheutig met hun hypotheken. 

Lekker ruim en licht 

Iemand wees Nadia op de Slimmer Kopen website en daar vond ze genoeg interessant aanbod. Ze kocht een lekker ruim en licht appartement van zo’n 75 m2 in Gestel, net buiten de ring. “Met een grote en een kleinere slaapkamer en twee balkons; een daarvan biedt een zee aan ruimte om lekker van de zon te genieten. De keuken was door de vorige Slimme Koper al vernieuwd; erg mooi. De badkamer is klein, maar voldoet voorlopig prima. Eigenlijk was de woning instapklaar. Ik heb alleen wat geverfd en een nieuwe laminaatvloer gelegd.” 

Prima constructie 

Nadia betaalde € 120.000 voor haar nieuwe thuis, inclusief 30% Slimmer Kopen korting. Over de begeleiding door Trudo – ook voor wat betreft de hypotheek – is ze uitstekend te spreken. “Ze leggen alles heel precies uit. Ook het feit dat ik straks een deel van de winst met Trudo moet delen, mocht ik in de toekomst willen verkopen. Ik vind dat niet meer dan fair. Per slot van rekening neemt Trudo eenzelfde deel van een eventueel verlies op zich, als de woning in waarde zou verminderen. Ik heb altijd gehuurd en dan hou je helemaal niets over. Nu spaar ik indirect door de waardevermeerdering. Een prima constructie!”