Het verhaal van Kim

“Met korting kon ik makkelijk in mijn eentje kopen!”

“Joyce, van Trudo vb&t, stond met open mond te kijken toen ze een kijkje kwam nemen. ‘Is dit de woning die we jou hebben verkocht?!’ Het is inderdaad ook prachtig geworden. Precies zoals ik in gedachten had.” Kim Schepens (26) is apetrots op haar Slimmer Kopen® woning. Ze heeft er samen met haar ouders dan ook behoorlijk wat tijd in geïnvesteerd!”  

Kim woonde zes jaar samen met haar vriend, maar helaas kwam er een einde aan de relatie. Haar ex nam de hypotheek van hun eigen woning over en Kim trok tijdelijk bij haar ouders in. “Dat ging op zich prima, maar je wilt toch zo snel mogelijk weer op jezelf zitten. Huren? Dat kan erg lang duren en de huurprijzen zijn niet flauw. Kopen in je eentje? De bank ziet je al aan komen. Omdat ik al eerder een huis had gekocht, kwam ik niet meer in aanmerking voor een starterslening. Toen zag ik op Funda deze Slimmer Kopen® woning. Met 40% korting voor € 86.000. Kijk, dat is te doen. Makkelijk zelfs. Als ik nu naar mijn maandlasten kijk, snap ik niet waarom ik niet wat meer kon lenen.”

Helemaal als nieuw 
Eind februari kocht ze haar Slimmer Kopen® woning  in Woensel, bij Kronenhoef. Een ruim appartement van zo’n 80 m², met twee slaapkamers, woonkamer, aparte keuken, badkamer, apart toilet en twee balkons. “Er moest wel veel aan worden gedaan. Nou ja, alles eigenlijk. Alleen de vloer heb ik laten liggen, voor de rest is alles aangepakt. Muren en plafonds getext, deuren en kozijnen geschilderd, nieuwe klinken, nieuw vloertje in het toilet, nieuwe wc-pot, nieuwe keuken … Vooral die keuken is erg mooi geworden. Tweedehands gekocht op Marktplaats, net een jaartje oud en paste precies. Leuk, zo’n meevaller!”

Ideale regeling 
Kim heeft met haar enthousiasme ook haar broer aangestoken, die inmiddels eveneens een Slimmer Kopen® woning heeft gekocht. “Mocht ik over een aantal jaren willen vertrekken, dan kan ik mijn appartement zo weer aan Trudo verkopen. Ik lever dan weliswaar een deel van de winst in, maar daar heb ik dan ook die korting voor gekregen. En wat de woning door alle investeringen aan waarde is gestegen, is voor honderd procent van mij. Ik vind dit echt een ideale regeling.”