Het verhaal van Thomas en Christel

“Een aanrader voor starters als wij!”

Uiteindelijk gingen ze voor een Slimmer Kopen® korting van 25%. “Met iets minder korting was het waarschijnlijk ook wel gelukt, maar nu hebben we net wat meer armslag om de boel op te knappen,” licht Thomas Bouw toe. “En om leuke dingen te blijven doen,” vult vriendin Christel Olislagers aan. Het jonge stel is helemaal happy in hun nieuwe woning aan de Spinnerstraat. “Het heeft ons flink wat werk gekost, maar hé … moet je nu eens zien hoe we hier wonen!”

Thomas en Christel woonden al een jaar of drie samen in een huurappartementje. Piepklein en een heleboel gebreken die steeds meer begonnen te irriteren. Dus op zoek naar een nieuwe plek. Thomas: “In Eindhoven, want we hebben hier allebei gestudeerd en hier ligt ons sociale leven. Een sociale huurwoning zat er niet in en vrije sector huur lag boven ons budget.” “Vervolgens hebben we dagelijks Funda afgestruind,” neemt Christel over. “Maar telkens als we iets leuks tegenkwamen wat voor ons ook betaalbaar was, visten we achter het net. Totdat we op de SlimmerKopen website belandden. Met een heleboel leuke starterswoningen die ook voor ons betaalbaar waren.” Ingeschreven, koopalerts aangevinkt en binnen een week kwamen de eerste woningen voorbij. Uiteindelijk viel het lot – “én onze eerste keuze!” – op een rijwoning aan de Spinnerstraat. “Ideale locatie, tussen de Kruisstraat en Fontys,” lacht Thomas. “Ik kan als het moet vanuit de stad naar huis kruipen!” 

Flink de ruimte
Een rijtjeshuis in een leuke, rustige buurt, vlakbij het centrum. Christel: “Winkels om de hoek, relaxte buren. Flinke tuin op het zuiden. Een best forse woonkamer, aparte keuken, twee grote slaapkamers en nog een kleinere, badkamer en een bergzolder waar we ook iets mee willen gaan doen.” Aanvankelijk zag het ernaar uit dat er niet zoveel aan hoefde te gebeuren. Nieuwe vloer en alles even texen. Maar bij nader inzien werd toch ook maar de hele elektriciteit vervangen. Thomas: “In de toekomst pakken we ook de keuken en badkamer aan. Die zijn wat gedateerd, maar voorlopig kunnen we het er prima mee doen.”

“Een aanrader voor starters als wij!”
Thomas en Christel betaalden een kleine € 107.000 voor hun woning, inclusief 25% korting. “Zonder die korting was het waarschijnlijk net niet gelukt,” besluit Thomas. “Wat dat betreft kan ik Slimmer Kopen® aan iedere starter aanraden. Natuurlijk delen we straks bij eventuele verkoop de winst met Trudo, maar daar heeft dan ook een flinke korting tegenover gestaan. En alles wat het huis meer waard wordt door onze eigen investeringen, is voor ons. Een win-win situatie, toch?”