Het verhaal van Lianne Schultz

“Slimmer Kopen? Prima deal!”

Mazzel? Eerder een kwestie van doortastendheid. “Als ik iets in mijn hoofd heb, dan gá ik er ook voor.” Lianne zag meteen wat de puinhoop kon worden en kocht zonder aarzelen het Slimmer Kopen appartement dat ze bezichtigde. “Maandags ingeschreven, vrijdags was het voor mij. Een super-appartement aan de Vonderweg, hartje Eindhoven!” Voortvarend veranderde de 24-jarige de bouwval in een heerlijk paleis.

Als sales manager bij een IT-dienstverlener weet Lianne Schultz donders goed wat een goede deal is. En 20% korting op een appartement met een marktwaarde van € 165.000 is een goede deal. “Zeker in deze waanzinnige tijd waarin zomaar twintigduizend, dertigduizend euro boven de vraagprijs wordt geboden. Dat is een van de voordelen van Slimmer Kopen; je weet precies wat de woning waard is en voor welke prijs het van jou is.”

Midden in het stadsleven!
Als ze niet in het buitenland reisde, woonde Lianne voorheen in het huis van haar vader, die vanwege zijn job vaak lange tijd weg was. “Op mezelf, maar toch ook weer thuis. Mijn vader hield dat huis in Helmond zo’n beetje aan voor mij en dat was natuurlijk niet de bedoeling. Vandaar dat ik op zoek ging naar een plekje voor mezelf. Eindhoven centrum moest het worden. Een gezellig thuis waar je na je werk lekker kunt ontspannen en waar ik vrienden kan ontvangen. Maar wel midden in het stadsleven!”

Alles vernieuwd
Huren? Voor een simpel studentenkamertje zou ze al net zoveel kwijt zijn als wat ze nu aan maandlasten betaalt. Kopen dus, maar de banken zijn niet zo royaal als je in je eentje aanklopt. Twee collega’s bleken net een Slimmer Kopen woning te hebben gekocht. ‘Goh Lianne, misschien iets voor jou?’ Zo kreeg ze al gauw het appartement aan de Vonderweg in het vizier. Het had alles wat ze zocht. Behalve een badkamer. En een keuken. En een vloer. “Dat was wel even slikken. Maar ik zag dat het potentie had en wat het kon worden, want de basis was prima. Met 72 m2 best ruim. Woonkamer, twee slaapkamers, een lekker balkonnetje. Weliswaar aan een drukke weg, maar aan de achterkant ligt een leuk rustig pleintje waar ik ook mijn auto kwijt kan. Met de hulp van familie en vrienden heb ik echt alles aangepakt. Alles wat je ziet is nieuw. Dankzij die Slimmer Kopen korting zat het er aan. Natuurlijk moet ik bij eventuele verkoop pakweg een derde van de meerwaarde aan Sint Trudo afstaan, maar daarvoor heb ik dan al die tijd kunnen wonen. En alles wat de woning meer waard is geworden door mijn investeringen, is voor mij. Nee hoor, Slimmer Kopen is echt een prima deal!”