Het verhaal van Miranda van den Eijnden

“Veel werk, maar het is nu helemaal mijn plek!”

Je bent 26 jaar en je wilt ‘op jezelf’ gaan wonen. Wat doe je aan dan? De collega’s van Miranda van den Eijnden, directiesecretaresse bij een makelaarskantoor, aarzelen geen moment ‘Kopen!’ ‘Daarmee ben je veel goedkoper uit dan met huren,’ verzekert de financieel adviseur. ‘En Slimmer Kopen vonden ze bij ons op kantoor een prima product,’ licht Miranda toe. Ze schreef zich in en vier maanden later al kreeg ze de sleutel van haar nieuwe appartementje aan de Schubertlaan.

 

Huren had in haar situatie misschien meer voor de hand gelegen, gezien de onzekerheid in de komende jaren. “Mijn vriend moet nog een jaar studeren. Het is niet erg waarschijnlijk dat hij straks met zijn opleiding hier in de directe omgeving een baan vindt. Maar waar dan wel? Daarom besloten we dat ik iets in Eindhoven zou kopen. Niet tien hoog in het centrum, dat is niks voor mij. Maar wel in de stad, dicht bij het station en ook niet te ver van de snelweg. Wat dat betreft ligt dit appartement prima.”

 

Precies wat ze zocht
Miranda kocht het appartement in haar eentje; haar vriend trekt straks bij haar in. “De woning – één hoog – heeft een ruime woonkamer en een deels open keuken, een slaapkamer en een badkamer. Verder heb ik beneden nog een berging. En twee balkons. In de ochtend staat de zon aan de voorzijde van de woning en in de middag geniet ik aan de andere kant van het zonnetje.

 

Flink geklust
Of er veel aan moest gebeuren? “Eigenlijk alles,” lacht Miranda. “Keuken en badkamer zijn vervangen. Overal nieuwe vloeren. Behang van de muren, alles netjes geschilderd. Gelukkig heb ik veel zelf kunnen doen. Dat wil zeggen, met de nodige hulp van ouders en schoonouders. Het was een heleboel werk, maar nu heb ik dan ook een plek die helemaal naar mijn zin is!”

 

Bijna € 30.000 korting!
26 jaar, in je eentje kopen, flink verbouwen … Zat het er allemaal aan? “Ja hoor, wel met de maximale korting van 30%. Toen ik kocht lag de marktwaarde op € 95.000. Zonder die korting was het nooit gelukt. Niet omdat ik het niet zou kunnen betalen, maar omdat de bank daar gewoon niet aan begint. Wat dat betreft is Slimmer Kopen zeker voor starters ideaal!”