Het verhaal van Maxim

"Niet gek voor iemand met een jeugdloon, toch?”  

Pas 22 jaar, maar hij was toch al op zoek naar een eigen plek. “Huren in Eindhoven? Voor een studiootje van krap 40 m2 ben je al gauw € 700 per maand kwijt. Sociale huur? Bij de meeste corporaties sta je minstens vijf, zes jaar op de wachtlijst.”

En dus kocht de jonge Maxim Nederhand in zijn eentje een leuk appartement aan de Schoenmakerstraat, vlakbij Fontys. Nooit gedacht, maar met 40% Slimmer Kopen® korting kon het!

Grondig opgeknapt 
Maxim omschrijft zijn appartement eerder als een bungalow. “Eén verdieping met woonkamer, slaapkamer, keuken, badkamer, tuin en schuurtje. Boven me ligt een tweelaagse woning met balkon. Er moest wel behoorlijk wat aan gebeuren. De vorige bewoner was kennelijk een straffe roker, dus ik ben flink met de stoomreiniger in de weer geweest. Verder heb ik de muren en plafonds geverfd en een nieuwe keuken geplaatst. Gelukkig heb ik flink kunnen sparen toen ik nog bij mijn ouders woonde, dus het zat eraan.” 

Alles op zijn tijd 
Op Maxims things-to-do lijstje staat nog een nieuwe badkamer, maar met een nieuwe douchekop en spiegel gaat de huidige nog wel even mee. “Alles op zijn tijd,” lacht hij. “Zelfs voor een Slimme Koper zijn er financiële grenzen. Neemt niet weg dat ik Slimmer Kopen® echt aan iedereen kan aanraden. Zeker aan starters. Ik heb nu – inclusief die 40% korting - € 72.000,- betaald. Daarmee woon ik voordelig én houd ik nog genoeg over voor een leuk leven.  Niet gek voor iemand met een jeugdloon, toch?”