Het verhaal van Marco en Anique

De 3000ste Slimme Kopers

Zijn vrienden zijn wat sceptisch. Too good to be true, zit vast een addertje onder het gras. Maar Marco Smids weet wel beter. Afgelopen februari kocht hij zijn tweede Slimmer Kopen woning. "Helemaal top! Natuurlijk, een deel van de eventuele winst gaat naar Trudo, als je verkoopt. Maar daarvoor heb ik al die jaren een stuk goedkoper kunnen wonen. En nu woningen de afgelopen jaren in waarde zijn gedaald, neemt Trudo ook een deel van het verlies op zich. Absoluut eerlijk, toch?" Alweer een dik tevreden Slimme Koper dus. De drieduizendste!

Marco kocht zijn eerste Slimmer Kopen woning in 2010. Een leuk driekamerappartement aan het Wouter Hollemanplein in Strijp. "De plek waar ik mijn hele leven al woon en ook graag wilde blijven. Ik werk voor defensie, heb best een redelijk salaris, maar in je eentje kopen is lastig. Maar met 25% Slimmer Kopen korting was het prima te doen. De vorige koper had het appartement al mooi opgeknapt, dus ik kon er zo in."

Een fijne tuin voor Denzel
Leuke vent, leuke woning ... Daar komt vanzelf een leuke meid bij. Marco ontmoet zijn grote liefde Anique, die al gauw bij hem intrekt. "Ruimte genoeg voor ons tweeën, maar dan blijkt een derde op komst. Vorig jaar maart werd ons zoontje Denzel geboren. Een tijdje later hoorde ik - dat is het voordeel als je al zo lang in een buurt woont waar je iedereen kent - dat er pakweg 100 meter verderop een andere Slimmer Kopen woning zou vrijkomen. Met tuin, waar Denzel lekker kan spelen. Omdat door onze verhuizing een andere Slimmer Kopen woning zou vrijkomen, hadden we eerste keus. Kijken, tekenen, kopen, verkopen ... Alles in een keer binnen een paar dagen geregeld. Makkelijker kan niet."

Weer 25% korting
Ook de nieuwe woning is met 25% korting gekocht. Alles netjes opgefrist en het jonge gezin heeft een heerlijke plek om te wonen. "Bij de verkoop van mijn appartement heb ik wel wat moeten inleveren, maar de prijs, door een onafhankelijke taxateur vastgesteld, was absoluut reëel. Bovendien hebben we ons nieuwe huis door de huidige situatie op de woningmarkt ook voor een aantrekkelijke prijs kunnen kopen."

Prima service
"Ik ben geen makelaar," besluit Marco. "Weet ik veel wat er bij het kopen en verkopen van een woning allemaal komt kijken. Maar we zijn door de mensen van Trudo vb&t uitstekend begeleid. Wat je ook wilt weten, ze zoeken het meteen voor je uit, reageren snel en persoonlijk." Marco heeft het slim bekeken. Net als die 2999 Slimme Kopers die hem voor gingen. Misschien dat zijn vrienden hun scepsis toch maar eens moeten herzien.

Weekendje Rome cadeau
Sinds de introductie van Slimmer Kopen heeft Trudo 3000 woningen met een fikse korting verkocht. Ook in tijden van crisis blijkt Slimmer Kopen een succes. Marco en Anique wachtte op dinsdag 20 mei een leuke verrassing. Trudo trakteert de 3000ste Slimme Kopers op een lekker weekendje Rome. Geniet ervan!