Het verhaal van Mariska

“Ik moest snel iets voor mezelf vinden"

Je komt voor de liefde naar Eindhoven, woont samen, maar op een bepaald moment blijkt het toch beter om in je eentje verder te gaan. Wat dan? Hoe vind je op korte termijn een fijne plek voor jezelf? Google leidde Mariska naar Trudo en Slimmer Kopen®. “En toen ging het echt heel snel. Ik reageerde op een paar woningen en trof uiteindelijk dit appartement. Helemaal mijn nieuwe thuis.”

In juli 2014 zette Mariska haar handtekening onder het koopcontract. Daarmee was ze de nieuwe trotse eigenaar van een hoekappartement aan de Reinaertlaan in Woensel-Noord. “Ik wilde in ieder geval in dit deel van Eindhoven blijven. Mijn ex woont in de buurt en we zijn nog steeds goed bevriend. Veel van onze vrienden wonen hier. En als ik wil gaan sporten, zit ik binnen drie minuten op de club.” 

Slimste keuze
Een buitenkans dus. Eentje waar ze gelukkig niet lang op hoefde te wachten. “Ik moest snel iets voor mezelf vinden, maar een sociale huurwoning was nauwelijks een optie, omdat ik niet stond ingeschreven. Particuliere huur? Veel te duur. Voor een reguliere koopwoning zou ik best de maandlasten kunnen dragen, maar zie in je eentje maar eens een financiering van de bank los te krijgen. Met Slimmer Kopen® was dat geen enkel probleem.”

Korting van 40 procent!
Mariska’s nieuwe appartement heeft drie slaapkamers, een grote keuken, een royale woonkamer en een balkon. De keuken was prima, daar werd enkel een vaatwasser aan toegevoegd, maar badkamer en toilet werden helemaal vernieuwd. Een behoorlijke investering dus, maar het zat eraan. “De woning stond namelijk te koop voor maar € 145.000 en daar ging nog eens 40% Slimmer Kopen® korting van af. Geen probleem dus om de financiering rond te krijgen én er helemaal mijn eigen thuis van te maken. Dat je bij verkoop de winst moet delen met Trudo, wordt wel eens als nadeel van Slimmer Kopen® genoemd. Maar hé, dat weet je van tevoren. Bovendien deel je ook een eventueel verlies. En mocht ik later willen verkopen – wie weet wat de toekomst brengt – dan is dat binnen enkele weken gepiept. In deze fase van mijn leven is Slimmer Kopen® echt ideaal!”