Het verhaal van Mart en Kirsten

“Ideaal gelegen, instapklaar en met 40% korting!”

De eerste woning die ze bekeken, was niet echt naar hun zin. “Op weg naar huis zagen we dat dit appartement online kwam te staan,” vertelt Kirsten. “We hebben ons meteen ingeschreven en twee weken later was de koop rond. Donderdags kregen we de sleutel, zaterdags woonden we er al!” Inderdaad, zo snel kan het gaan met Slimmer Kopen®. 

Half april kochten Mart (22) en Kirsten (20) hun appartement aan de Ajaxlaan, vlakbij het Cassandraplein in Woensel. Volop groen en voor het jonge stel heel centraal, legt Kirsten uit. “Marts ouders wonen in Nuenen, die van mij in Woensel. Mart werkt in de horeca in de stad, ikzelf als voedingsassistente in het ziekenhuis. En goede vrienden hebben vlakbij in de Generalenbuurt een huis gekocht. Kortom, dit is een ideale plek voor ons.”

Alles was al opgeknapt
Niet alleen de plek, maar ook de woning zelf was ideaal, gaat Mart verder. “Het appartement heeft twee slaapkamers, een ruime woonkamer en twee balkons. En het mooie is dat de vorige eigenaar alles al had aangepakt. Nieuwe badkamer, toilet, keuken, laminaatvloer … Wij hebben alleen de muren wat hoeven op te frissen.” “Perfect, want wij zijn geen van tweeën echte klussers,” gaat zijn vriendin verder. “We kochten een instapklare woning en helemaal naar onze smaak.”

Mooie prijs
Voor die instapklare woning betaalden Mart en Kirsten € 93.000, inclusief 40% Slimmer Kopen® korting. Mart: “Een hartstikke mooie prijs, als je bekijkt wat we ervoor hebben gekregen. En al helemaal als starters. Voorheen woonden we allebei nog bij onze ouders. Mijn broer kocht twee jaar geleden ook een Slimmer Kopen® woning en daardoor raakten we zo enthousiast dat we meteen zijn gaan sparen. Dankzij die 40% korting is het ons gelukt!”

Prima begeleid
“Zeker voor jonge mensen die willen gaan samenwonen, is Slimmer Kopen® een geweldige regeling,” besluit Kirsten. “Of voor alleenstaanden, want in je eentje is het al helemaal moeilijk om iets te kopen. Bovendien word je zowel door Trudo als door de makelaar enorm goed begeleid. Ze denken echt met je mee en zijn van begin tot einde echt betrokken. Heel professioneel.”