Het verhaal van Fleur Cranenbroek

"Als je kunt kopen, moet je dat zeker doen!"

Ze studeerde af en vond meteen een job in de sales bij een IT-distributeur in Eindhoven. Toch bleef ze nog maar een jaartje in haar studentenhuis wonen. “Gezellig en het gaf me de tijd om eerst te sparen voor een eigen plek.” Die plek vond Fleur Cranenbroek (25) aan de Chamonixlaan in de Achtse Barrier. “Een fijne benedenwoning mét tuin, gekocht met 30% Slimmer Kopen korting.”  

Zonder die Slimmer Kopen korting was het Fleur waarschijnlijk niet gelukt om te kopen. “Tenminste, niet zo’n woning als deze, met een marktwaarde van zo’n € 141.000. In je eentje is het knap lastig om voldoende hypotheek te krijgen. Banken zijn kennelijk bang dat je dat financieel niet trekt. Raar eigenlijk, want als ik een woning als deze moest huren, kostte me dat zeker € 800 in de maand. Nu betaal ik veel en veel minder. Als je kunt kopen, moet je dat zeker doen!”

Prima woning, prima locatie
Toen ze op zoek ging naar een woning, wezen Fleurs collega’s haar op Slimmer Kopen. Ze schreef zich in het voorjaar van 2017 in, viel een paar keer bij de loting buiten de prijzen, maar in augustus was het raak. “Ik was eigenlijk op zoek naar een appartement met balkon. Ook de Achtse Barrier was niet direct mijn eerste keuze, maar toen ik deze benedenwoning met tuin zag, was ik verkocht. Zeker omdat ik hier maar een paar minuten van mijn werk af zit. Dat is vijf ochtenden in de week een geweldige luxe. Daar weegt die ene keer in de week naar de stad niet tegenop. Trouwens, met de bus zit ik zo in het centrum.”

Lekker de tuin in!
Niet alleen met de locatie trof ze het, maar ook met de woning zelf. “Woonkamer met open keuken, badkamer, een slaapkamer, bergruimte. En dus een serieuze tuin met een schuurtje. Ik heb werkelijk alles geschilderd, maar keuken en badkamer waren redelijk nieuw dus daar hoefde ik niets aan te doen. Dat scheelt een heleboel tijd en geld. Alleen de tuin ziet er nog niet uit. Daar moet nog een heleboel aan gebeuren. Heerlijk, laat de lente maar komen!”