Het verhaal van Nicky & Maureen

“Vraiment formidable!”

Op zich woonden ze helemaal zo gek nog niet in hun woning aan de Van Speijkstraat. “Maar het was anti-kraak, dus we wisten dat het voor hooguit anderhalf, twee jaar zou zijn.” Vrienden wezen hen op Slimmer Kopen®. Een paar weken later verhuisden Nicky Haans en zijn Frans/Nederlandse vriendin Maureen Jacqmin naar een prachtig appartement aan de Aalsterweg. “Vraiment formidable!” 

Toen Nick (23) en Maureen (21) zich een beetje op de koopwoningmarkt gingen oriënteren, was het toch wel even schrikken. “Maureen studeert nog en heeft daarnaast een vast contract voor 12 uur in een supermarkt. Ikzelf heb een fulltime baan. Dan blijkt het toch tegen te vallen wat je qua hypotheek aan kunt. Maar - zo rekende onze Slimmer Kopen® adviseur ons voor – met een korting op de marktwaarde is het best te doen. Geweldig zoals die man ons heeft geholpen. Met een reëel budget in ons hoofd zijn we vervolgens verschillende Slimmer Kopen® woningen gaan bekijken. Dit appartement aan de Aalsterweg was onze derde bezichtiging. Raak! We waren meteen allebei hartstikke enthousiast en in november hebben we het contract getekend.” 

Veertig procent korting 
Nick en Maureen betaalden € 80.000 voor het appartement, inclusief 40% Slimmer Kopen® korting. Dat is inderdaad goed te doen. Zeker als je ziet wat het jonge stel daarvoor kocht. “Een flinke, lichte woonkamer, twee slaapkamers, balkons aan voor- en achterzijde. De vorige bewoner had al een mooie keuken geplaatst en overal laminaat gelegd. Eigenlijk hebben we alleen maar twee muurtjes gestuukt en hup, we konden er zo in. Dat scheelde een heleboel tijd, werk én geld!”

Parfait! 
Nog geen vijf minuten fietsen van het centrum. Op een steenworp van het Stadswandelpark. Vlakbij belangrijke uitvalswegen. “Deze plek is voor ons helemaal top. Als we zo in onze gezellige woonkamer zitten, met die grote ramen en dat mooie uitzicht op de Joriskerk, prijzen we ons helemaal gelukkig.” “Oui, ce petit palais est parfait pour nous!”