Het verhaal van Harm Goossens

"Dit had ik in mijn eentje nooit rond gekregen.”

Vijf jaar geleden kocht Harm Goossens zijn eerste woning. Een Slimmer Kopen appartementje in de Botenbuurt, in Strijp. “Een hartstikke fijne buurt, maar op een gegeven moment wil je gewoon wat meer ruimte. Plek voor mijn motor ook!” Die ruimte vond de inmiddels 27-jarige verpleger een straat verderop, in de Pinkstraat. En jawel, wéér een Slimmer Kopen woning. Mét garage voor de motor! 

Zijn vorige tweekamerappartement was een fijne plek om te beginnen. Niks mis mee, maar als je wat ouder wordt wil je toch net iets meer ‘volwassen’  wonen. “Mijn appartementje was binnen de kortste keren terug verkocht aan Sint Trudo. Dat is een van de voordelen van Slimmer Kopen. Ik zocht een woning met een tuintje, liefst in dezelfde wijk. En verhip, loop ik weer tegen Slimmer Kopen aan.”

Groot maar gedateerd
Het huis aan de Pinkstraat is een hoekwoning met garage, aan een gezellig en lekker open hofje. Een redelijke woonkamer, open keuken, badkamer en  maar liefst vier slaapkamers. Plus een achtertuin met losse berging. “Het is een woning uit begin jaren ’80, waar de eerste bewoner nog in zat. Een oudere man die nooit zoveel aan zijn huis had gedaan, dus je kunt je wel voorstellen hoe het eruit zag.” Maar Harm kon zich ook voorstellen hoe het eruit kon zien en sloeg fanatiek aan het klussen. 

Alles vernieuwd 
“Kijk maar om je heen; alles wat je ziet is nieuw. Drie lagen behang eraf en alles opnieuw gestuukt. Keuken, badkamer, toilet; allemaal nieuw. De trap opnieuw bekleed. Overal nieuwe vloeren. En een dezer dagen gaat ook de tuin op de schop. Of ik handig ben? Nou, inmiddels wel. Maar het echte werk heb ik toch overgelaten aan de vakmannen.” 

Prima prijs! 
In totaal investeerde Harm rond de € 27.000. Dat zat eraan, want met 20% korting betaalde hij slechts € 158.000 voor zijn hoekwoning. “Zonder die korting zou dit huis zo’n twee ton hebben gekost. De banken zijn momenteel niet erg scheutig met hun financiering, dus dat had ik in mijn eentje nooit rond gekregen. Maar met Slimmer Kopen was het geen probleem.” Mooi. Harm was en blijft een tevreden Slimme Koper!